Проведено засідання Школи молодого фахівця ЗДО міста Гадяча та Сергіївської ОТГ «Пошуково-дослідницька діяльність дітей дошкільного віку»

  • 664

Фото без опису

 

20 лютого 2019 року на базі закладу дошкільної освіти № 6 «Сонечко» Гадяцької міської ради  методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту було проведено засідання Школи молодого фахівця ЗДО міста Гадяча та Сергіївської ОТГ «Пошуково-дослідницька діяльність дітей дошкільного віку».

З вітальним словом до учасників методичного заходу  звернулася директор ЗДО № 6 «Сонечко» Москаленко А.Б. та вихованці закладу освіти. 

Методист ММК Аколович Т.П. звернула увагу присутніх на нормативно-правові аспекти організації роботи з пошуково – дослідницької діяльності, а керівник Школи молодого фахівця закладів дошкільної освіти Сизьон К.Д. ознайомила зі змістом пошуково – дослідницької  діяльності відповідно до освітньої програми  «Впевнений старт»  для дітей старшого дошкільного віку та наголосила на тому, що завдання дорослих, які організовують пошуково-дослідницьку діяльність,  допомогти дітям систематизувати та поглибити знання, усвідомити причинно-наслідкові зв'язки, які недоступні для  органів чуття дитини, узагальнити власний досвід, розвинути уміння дітей взаємодіяти з об'єктом, що дослі­джується, тобто озброїти їх новими способами пізнання навколишнього світу, розвинути пізнавальні психічні процеси,  сформувати чіткі уявлення про багатоманітність світу в сис­темі взаємозв'язків і взаємозалежностей.

Окрім цього, Кіндратенко О.О., вихователь ЗДО презентувала  власний досвід роботи з теми «Пошуково - дослідницька діяльність як засіб пізнавальної активності дошкільника» та інтегроване заняття в старшій групі «Юні геологи».

У практичній частині заходу  практичним психологом Пуць Л.П. ЗДО №6 «Сонечко» проведено інтерактивні вправи для дорослих «Магічна кінезіологія» та презентація арт – терапевтичної технології «sandplay» в роботі з дітьми.

Особливий настрій створили Кіндратенко О.О., вихователь ЗДО, Клімова І.Л., керівник музичний та вихованці закладу продемонструвавши ряд дослідів та музичний номер «Веселкове диво».

Підбиваючи підсумки засідання, присутні відзначили актуальність визначеної теми, показали свою зацікавленість, готовність до впровадження проголошених ідей та виконання поставлених завдань.

Висловлюємо подяку директору Москаленко А.Б., колективу ЗДО № 6 «Сонечко» за організацію та проведення методичного заходу.