У закладах та установах освіти Гадяча і міської ОТГ проведено заходи до 100-річчя підписання Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки

  • 549

Фото без опису

 

Українська мрія – єдність, свобода і незалежність…

22 січня 2019 року  у всіх закладах освіти Гадяцької міської ради в знак шани та об’єднання українських земель, з нагоди 100-річчя підписання Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, проведено  заходи під загальним гаслом «Єдина і неподільна Україна»: виховні години, тематичні розваги, інформаційні хвилинки, бесіди, тематичні уроки, «круглі столи», диспути, бесіди, загальношкільні зібрання, присвячені політичним та історичним подіям в утворенні і зміцненні української державності, історії та діяльності УНР та ЗУНР.

Разом з тим, у шкільних бібліотеках оформлено книжкові виставки «Україна: Схід і Захід разом». А у фойє закладів загальної середньої та дошкільної освіти міста і міської об’єднаної територіальної громади  проведено урочистий Марафон Єднання «Теплота наших рук та сердець єднає мости українських душ в усьому світі», у якому учні   вкотре  продемонстрували нероздільність нашої держави та єдність українського народу – народу з кращими традиціями української нації. Під час Марафону діти разом із педагогами утворили «живий ланцюжок» єдності та презентували те, що об’єднує народ нашої держави: українську мову, свої неповторні звичаї, обряди та традиції, і звичайно, народну пісню, без якої не обходиться жодне українське свято.

Працівники і учнівські колективи закладів освіти міста взяли участь у заходах присвячених Дню Соборності, який проведено біля пам’ятника Тарасу Шевченку та у кіноконцертному залі «Дружба».

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб!

Саме на таких заходах виховується національна свідомість підростаючого покоління i людська гiдність, відроджуються паростки духовностi, формуються риси громадянина української держави.

Висловлюємо вдячність за активну участь у заходах з нагоди Дня Соборності України вихованцям, учням та працівникам закладів освіти міста і ОТГ.