У Гадячі відзначили День Соборності України

  • 639

Фото без опису

У Гадячі відзначили одне із найважливіших свят нашої держави – День Соборності України.

22 січня є знаменною датою для всіх українців. Цього дня у 1919 році було зроблено вагомий крок до об’єднання українських земель – проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, на честь чого і встановлено День Соборності України.

В урочистих заходах взяли участь представники влади міста і району, трудові колективи підприємств, установ та організацій, учнівські колективи закладів загальноосвітніх закладів міста та громадськість.

З цієї нагоди  відбулися покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку та урочистий мітинг «Соборна та єдина – рідна Україна». Присутні, а таких було чимало, відзначали, що сьогодні – велике свято для українського народу та країни.

Секретар міської ради Григорій Сафонов під час свого виступу зазначив: «Сьогодні вся Україна відзначає День Соборності, день злуки. Саме в цей день сто років тому відбувалися важливі події і тоді з’явився шанс розпочати будувати незалежну, вільну Україну. Сьогодні слід згадати всіх українських борців за незалежність, й наших сучасних бійців, які зараз боронять нашу країну на Сході, які захищають своє право на державність, незалежність, національну ідентичність нашого народу. Тільки боротьба за незалежність, робота на процвітання нашої країни, єдність – можуть зробити нас вільними та не дати жодному ворогу здолати спокій в нашій країні».

Потому близько 400 гадячан зібралися у центрі міста й утворили «Ланцюг Єдності». Учасники акції символічно відтворили об’єднання двох частин України в єдину державу, як і сто років тому. На місці зустрічі колон учасники розгорнули прапор України.

Миру, свободи та єдності – такими були побажання для України учасників цієї акції.